bg

Събития

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ “БИЗНЕС – ПРАВИТЕЛСТВО” Назад

11 Февруари 2014
НДК, зала 3
10:00

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ

“БИЗНЕС – ПРАВИТЕЛСТВО”

Рестарт на икономиката

Растеж. Стабилност. Инвестиции.

На 11 февруари по инициатива на премиера Пламен Орешарски ще се състои национален форум "Правителство - бизнес" в зала 3 на Националния дворец на културата. Срещата ще се проведе в 4 основни панела.

Темата на първата част ще бъде Растеж, стабилност, инвестиции. Министър-председателят  заедно с доц. Даниела Бобева - заместник министър-председател по икономическото развитие,  доц. Цветлин Йовчев - заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, доц. Петър Чобанов - министър на финансите ще дискутират визията за икономиката на България.

 

Втората част – Икономическа и социална политика ще премине под темата „По-малко лицензии и режими, повече работни места”. Участници ще бъдат Драгомир Стойнев - министър на икономиката и енергетиката, Хасан Адемов - министър на труда и социалната политика, Ангел Найденов - министър на отбраната, проф. д.м.н. Анелия Клисарова - министър на образованието и науката, Димо Спасов - председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Българска банка за развитие.

В третата част за „Регионална политика и развитие” ще говорят Десислава Терзиева – министър на регионалното развитие, проф. д-р арх. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, Данаил Папазов – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Искра Михайлова - министър на околната среда и водите. Темата ще бъде Инфраструктурата – бъдеще на БГ регионите.

Форумът ще завърши с панел Земеделие. В темата „Агробизнесът – новата вълна в икономиката” ще участват Проф. д.с.н. Димитър Греков – министър на земеделието и храните, Мирослав Николов, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”.