bg

Събития

Да! На българската икономика Назад

07 Април 2015
Кемпински Хотел Маринела
09:00
12:00

Първа национална дискусия от кампанията

Да! На българската икономика

 

Организатори: Вестник Стандарт и КРИБ

Медиен партньор: Български медиен съюз

 

  • Инвестиции. Растеж. Стабилност
  • Държавна стратегия за подпомагане на качествено и иновативно производство в България

 

Дата: 7 април 2015 г.

Място: Кемпински Хотел Маринела София, Зала София

Начален час: 9.00 ч

Краен час: 12.00 ч

Начален час за регистрация: 8.00 ч

Необходимостта от постоянен пряк диалог между представителите на бизнеса в България в лицето на работодателски и браншови организации, и държавните институции начело с ресорните икономически министерства мотивираха в. „Стандарт” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) да реализират кампанията  „Да! На българската икономика!”.  Тя е естествено продължение на целогодишните кампании – „Коледата Безопасна” и „Великден Безопасен”, които в. „Стандарт” провежда в партньорство с бизнеса и държавните институции от 2008 г.  В ситуация, когато българските производители и предприемачи търпят последствията на продължаваща в европейски и световен мащаб икономическа криза, фокусът на кампанията естествено се измества от преодоляването на нелоялните търговски практики към мерки за цялостно подпомагане на българската икономика.  Голямата цел на кампанията е в диалог между бизнес и държавни институции да се формират управленски политики и решения за трайно стимулиране на българската икономика, за постигане на растеж, инвестиции и стабилност, за изработване на държавна стратегия за подкрепа на производството в България.

Целите на кампанията са:

  1. Да популяризираме качественото производство в България, както и добрите производствени практики;
  2. Да провокираме „патриотичния избор” – да формираме трайна култура у българите да купуват BG продукти, защото по този начин техните пари директно отиват за повишаване на БВП, за създаване на нови работни места, за инвестиции в България;
  3. Да поставим на масата проблемите на бизнеса в различни отрасли и да помогнем за разрешаването им, като съдействаме за по-добра координация с изпълнителната власт;
  4. Да покажем перспективите пред българските износители и в непрекъснат диалог с бизнеса да се провеждат от институциите политики, свързани с активното насърчаване на експорта.

Първата от серията дискусии в рамките на кампанията Да! На българската икономика!”  ще се проведе на 7 април 2015 г. в Кемпински  Хотел Маринела София, Зала София. Участие във форума са потвърдили министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на икономиката Божидар Лукарскиминистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на финансите Владислав Горанов, както и председателите на агенции към съответните министерства. Заедно с тях на една маса ще седнат собственици и мениджъри на български компании, представители на браншови и работодателски организации. По време на форума в пряк диалог - чрез въпроси и отговори, бизнесът ще може да постави своите проблеми директно пред институциите, от които зависи тяхното решаване.